De Sjoemel Editie – Koffiecast #25

In deze Sjoemel Editie van de Koffiecast gaan we het hebben over de leeuwen in het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Die hebben het een stuk makkelijker nu er geen duizenden mensen per dag door het park rijden. Een ranger ontdekte vorige week een bijzondere verandering in het gedrag van de koning van het dierenrijk.

We vieren ook het 27 jarige bestaan van de webbrowser. Of naja misschien niet helemaal de eerste webbrowser, maar wel de eerste webbrowser die afbeeldingen en tekst kon integreren met elkaar. En ondanks de leeftijd kun je deze browser zien als de grootvader van alle moderne browsers.

We werpen ook een blik op de sterren. Niet in de AstroTV zin van het woord, maar in de wetenschappelijke zin van het woord. De hele week vallen er namelijk sterren uit de lucht, maar eigenlijk zijn dit helemaal geen sterren, wat het wel zijn? Dat vertellen we je graag.

Ook is er een schikking in de Duitse rechtzaak tegen Volkswagen, die 5 jaar geleden een compleet nieuw woord wisten te introduceren in het Nederlandse vocabulair. Het woord “sjoemelsoftware” werd in 2015 woord van het jaar nadat bekend werd dat Volkswagen software had uitgerolt waardoor dieselmotoren zuiniger leken dan ze waren.

En sinds het begin van de Koffiecast is het 4G-dataverbruik vertienvoudigd… Oké misschien ligt het niet helemaal aan ons, maar we verbruiken met z’n allen tien keer zoveel 4G-data dan 5 jaar geleden. Eigenlijk was dat ook wel te voorspellen met de komst van allerlei streamingdiensten en videodiensten.

Natuurlijk hebben we ook weer een Zou Je Liever en nadat Bert-Jan, Thias vorige week schaakmat heeft gezet beginnen we aan een nieuwe ronde.

Genoeg redenen om de aankomende 50 minuten vrij te maken en met een verse kop koffie te genieten van de 25ste editie van de Koffiecast! Have fun 🙂

De Sjoemel Editie - Koffiecast #25

De Sjoemel Editie in beeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top