De Vrije Editie – Koffiecast #27

In deze editie van de Koffiecast bespraken we onze vrijheid en hoe die zo tot stand is gekomen. We hebben het over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, niet alleen direct na de oorlog, maar ook in de jaren die volgde. Daarnaast vragen we ons af of we, gezien de huidige onvrede die er heerst over alles, weer in zo’n massale oorlog kunnen belanden.

We hadden het deze cast ook over de universiteiten die het gebruik van Zoom steeds meer aan banden leggen. Dit omdat blijkt dat Zoom zo lek is als een mandje, wat natuurlijk niet zo fijn is als je lekker met je collega’s bedrijfsinformatie aan het delen bent.

En aangezien we het toch over lekke app’s hadden, bespraken we ook de lekken die in de NL-Alert App zaten. Voor de duidelijkheid, de NL-Alert App is iets anders dan het NL-Alert systeem waarmee we waarschuwingen krijgen in noodgevallen. Vanuit de NL-Alert App kwamen we als vanzelf bij de aankomende “corona-app”, wat misschien ansich al niet zo’n heel prettig idee is.

Het ging ook over de babypanda die geboren is in Dierenpark Ouwehand en die weer terug moet naar China als het oud genoeg is. Vanuit dit kwamen we op de waterdieren die in onze grachten en sloten zwemmen, omdat mensen impulsief huisdieren kopen waar ze niet mee overweg kunnen. En we vroegen ons af wanneer de dolfijnen van het Dolfinarium in opstand komen.

Als bespraken we de zoveelste live-action remake van een Disney klassieker, er wordt namelijk gewerkt aan een nieuwe Hercules film. Maar zitten we eigenlijk wel te wachten op al die remakes? Of zijn dit de klassiekers van de toekomst? Is dit waar de nieuwe generatie nostalgische gevoelens bij zal krijgen?

Uiteraard hebben we ook weer een interessante Zou Je Liever en gaan we verder met ons nieuwe potje schaken!

De Vrije Editie - Koffiecast #27

De Vrije Editie in beeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top